Selecteer een pagina

over ons

3 vrienden, samengebracht door onze voorliefde en passie voor rijke authentieke smaken

Mounir Toub

De ongekroonde koning van de Bastilla Mounir heeft het maken ervan tot een kunst verheven. Een eeuwenoud recept welke hij zich eigen heeft gemaakt. Hij zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en bereidt de Bastilla’s dan ook met eigen hand. Uit liefde en met kennis en ontzag voor de historie van dit gerecht deelt hij zijn recept via deze website, voor iedereen die zelf aan de slag wil.
Voor Mounir staat de Bastilla gelijk aan de speciale gelegenheden en feestelijkheden uit zijn jeugd, wanneer zijn moeder grote aantallen maakte voor de gasten. Een dag van te voren begon zij al met het marineren van de kip. Het proeven van een goed bereidde Bastilla is een zoete herinnering aan zijn moeder en de liefde die zij in het gerecht stopte. De gemarineerde kip ingepakt in filodeeg en getopt met een mengsel van gebrande amandelen, suiker en oranje bloesemwater maakt dat dit gerecht een ware smaaksensatie is. Mounir heeft het recept aangepast naar zijn eigen smaak en hoopt diezelfde beleving aan anderen mee te geven.

Enzo Kleijn

Oprichter en eigenaar van FoodBirds en Street Food Legends. Enzo gelooft in eerlijk eten, in kwaliteit en in oprechte gastvrijheid. Hij heeft een passie voor streetfood en is een enorme lekkerbek. Zijn interesse in de Marokkaanse cultuur en de bijhorende keuken heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld. Hij bewondert de diepgang en authenciteit van de keuken en de recepten die al eeuwenlang generatie op generatie worden doorgeven als een culinair geheim binnen families. En dit geldt ook voor de Bastilla. Enzo buigt zich over de totaalbeleving van het concept Bastillarie en is o.a. verantwoordelijk voor de Marketing & PR.
Zijn eerste kennismaking met de Bastilla was thuis in de achtertuin bij Mounir. Het was de tweede keer dat ze elkaar zagen, Enzo was uitgenodigd om mee te eten. Mounir bereidde de Bastilla ter plekke en bij het proeven ervan ontdekte Enzo dat er geen woord te veel was gezegd over de smaaksensatie die het beloofde. Voor hem vertegenwoordigt de Bastilla niet alleen de traditionele Marokkaanse keuken, maar ook de oprechte gastvrijheid die de cultuur rijk is.

Farouk el Kodady

Trots op het enorme rijkdom van de Marokkaanse keuken ontstond bij Farouk de wens de wereld kennis te laten maken met de pure, verfijnde smaken uit zijn Marokko. Smaken die hij niemand wil onthouden, smaken die het mooiste laten zien van een historische cultuur. Farouk bracht de gepassioneerde vrienden bij elkaar, het concept werd geboren. Binnen Bastillarie ontfermt hij zich over de (financieel) strategische koers.
Het moment dat de mannen hun Bastilla voor het eerst aanboden op het Food Festival in Rotterdam is voor Farouk legendarisch. De gezichtsuitdrukkingen na het proeven ervan waren goud waard en de reacties overweldigend. Social Media barstte los en de Bastilla van Bastillaria werd officieel op de kaart gezet. Nieuwsgierige lekkerbekjes kwamen zelfs vanuit België naar het festival om kennis te maken met de authentieke lekkernij. Het gerecht is een eerlijke beleving van alle ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen en dat maakt mensen blij.